Menu Weselne


Powitanie chlebem i solą

OBIAD
Zupa do wyboru (1 porcja na osobę):
  • Rosół z makaronem
  • Zupa grzybowa

Danie główne (4 porcje na osobę)
  • Zraz wołowy faszerowany w sosie własnym
  • Kotlet de volaille z masłem
  • Pałka faszerowana mięsem wieprzowym z pieczarką i czerwoną papryką
  • Pałki pieczone na chrupko z przesmażonymi pieczarkami
  • Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem i serem feta w zielonym sosie
  • Pieczeń z karkówki w sosie własnym
  • Kotlet schabowy
  • Kotlet drobiowy
  • Roladka wieprzowa z pieczarkami
  • Tradycyjna potrawka z kurczaka
  • Kaczka pieczona faszerowana
  • Kieszeń schabowa nadziewana boczkiem, serem i cebulką
  • Medalion wieprzowy z cebulką i pieczarką
  • Cordon blue
  • Sola  w sosie kurkowym

Dodatki do mięs (1,5 porcji na osobę)
  • Ziemniaki gotowane
  • Szyszki (kulki) ziemniaczane
  • Ryż biały
  • Kasza perłowa

Dodatki do mięs (5 rodzajów)
  • Bukiet surówek
  • Warzywa gotowane

ZIMNE ZAKĄSKI   (5 porcji na osobę)
  • Schab w galarecie
  • Filet z indyka z brzoskwinią
  • Karkówka w sosie czosnkowym
  • Szynka po rusku
  • Szynka ze szparagiem
  • Galaretka drobiowa
  • Śledzie w oleju
  • Ryba po grecku
  • Ryba po japońsku
  • Pstrąg w galarecie
  • Klopsiki w occie
  • Sałatka do wyboru
  • Pieczywo (nie liczone jako porcja)
    
I DANIE NA GORĄCO serwowane około godziny 22.00 – 23.00 (2 porcje na osobę)
  • Szaszłyki drobiowe
  • Golonka na kapuście
  • Bigos
  • Swojska biała kiełbasa
  • Kaczka pieczona faszerowana
  • Medalion wieprzowy  z cebulką  i pieczarką
  • Pałka faszerowana mięsem wieprzowym z pieczarką i czerwoną papryką

Dodatki do mies (1 porcja na osobę)
  • Kluski sląskie
  • Ziemniaki zapiekane w ziołach
  • Ćwiartki pieczonych ziemniaków

II DANIE NA GORĄCO serwowane około godziny 2.00    (1 porcja na osobę)
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Żurek z białą kiełbasą i jajkiem
  • Boeuf strogonoff


Napoje zimne i gorące bez ograniczeń przez całe wesele
  • Napoje gazowane (coca-cola, fanta, sprite)
  • Soki, woda w dzbankach
  • Kawa, herbata

Owoce na paterach
  • Za dodatkową opłatą proponujemy stół wiejski (tradycyjne wędliny, wiejskie kiełbasy, smalec, ogórki, chleb na zakwasie), faszerowanego prosiaka lub indyka, soczystą szynkę pieczoną w całości.
 
  • Tort, ciasto – we własnym zakresie (wymagany paragon).
  • Alkohol – we własnym zakresie, nie pobieramy korkowego.
  • Podstawowy wystrój Sali - kolor bordowy, zielony, złoty, amarantowy (materiały, świece, serwetki) – gratis. Kwiaty i pokrowce nie wchodzą w zakres podstawowego wystroju sali.
  • Pokrowce na krzesła (z kokardą w kolorze wystroju) - dopłata. Istnieje możliwość zamówienia żywych kwiatów. Cena uzależniona od gatunku i ilości kwiatów.
  • Pokój dla Młodej Pary - gratis.
  • Nie posiadamy w ofercie okrągłych stołów.
  • Pokoje dla gości: 4 i 5 osobowe (9 pokoi). Łącznie 40 miejsc. Jeśli odbywają się poprawiny, pokoje dostępne do końca poprawin.
  • Organizujemy poprawiny.
  • Organizujemy śniadania.  
  • Dzieci do 10 lat odpłatność 50%. Dzieci do 4 lat odpłatność 0%.
 
  • Świadczymy kompleksowe usługi dekoracyjno-florystyczne (dekoracja kościołów, samochodów, bukiety ślubne, butonierki, itp.)
  • Polecimy Państwu sprawdzony zespół lub DJ.


Szczegółowe menu uzgadniamy indywidualnie z każdym klientem.
Jesteśmy otwarci na wszelkie Państwa propozycje.
Istnieje możliwość modyfikacji menu.


Cena uzależniona jest od liczby gości i terminu przyjęcia weselnego.
Niższe ceny obowiązują poza sezonem i w piątki.
W celu uzyskania szczegółowych informacji prosimy o kontakt telefoniczny.
Sala Bankietowa Magnolia Kruszyn k/Bydgoszczy
ul.Ogrodowa 89,  Gmina Sicienko